POLEN TUR OCH RETUR

Vi är hemma från vår Polenkryss, och gud vad kul det var. Vädret var grått men allas humör var på topp.
Efter en tio timmar lång (kort) natt på färjan var vi framme i Gdynia där vi sedan valde att åka i två taxibilar till grannstaden Gdansk. 
Framme i Gdansk började letandet av ett bra frukosthak. Det tog sin lilla tid, då majoriteten av gamla stans caféer och matställen var stängda.
Slutligen hamnade vi här, på Klatka B (osäker på namnet, hehe).
Ivriga frukostätare i full gång med att läsa menyn. De flesta av oss valde att äta av buffén som var polish style.
Därefter strosade vi runt på gatorna i Gdansk, och beundrade de vackra och gamla byggnaderna. Samtidigt som jag förundrades över hur mycket som var förfallet. Men allt har sin orsak.
Så parkerade vi oss på denna coola bar, Josef K, några timmar. Rekommenderar stället starkt om du någon gång är i Gdansk. 
Varför? Jo, för att där kan du dricka gudomliga drinkar för nästan inga pengar alls. 10 poäng av 10 möjliga från alla oss, tror jag nog.
Och inredningen var också något utöver det vanliga. En cool upplevelse och skön atmosfär.
Efter en bra stund var vi hungriga. Då hade vi blivit tipsade om Gdansk bästa pirogställe. Så vi beställde in alla möjliga polska piroger. Fula men goda. Tyvärr uteblev fotograferandet då, då hungern tog över. 
 
Sista stoppet för dagen blev köpcentrumet Riviera i Gdynia innan "vår" taxichaufför hämtade upp oss igen och körde oss tillbaka till båten hem. 

Kommentera här: