SOLKUSTSEMESTER

Inledde semesterveckan med ett efterlängtat återseende med Cornelia (Kalmarkompis) på Arlanda. Planet lyfte klockan 06.00 följande morgon med slutdestination Málaga.

Hängde först tre dagar i Fuengirola innehållande sol, bad och ännu mer sol. Att vi var på ett äkta turisthotell blev tydligt då man behövde köa för att ta sig till poolen.

På kvällarna strosade vi runt på alla små gränder och gator. Shoppade lite grann. Tog vara på den förmånliga restaurangmaten. Öl var till och med billigare än vatten.

Efter halva tiden förflyttade vi oss till storstan. Málaga erbjöd bland annat en sjutusans hetta, Paella och ännu mer shopping. En dag stod termiterna på 37 grader. Visste inte vart vi skulle ta vägen! Picassomuseet var en perfekt paus från den otroliga värmeböljan.

En kväll åt vi meksikanskt. På dagen luftade vi oss på stranden. Balsam för kropp och själ. Lyxade till det med solmogna jordgubbar.

Frukosten intogs på olika kaféer. Toast och färskpressad juice. Tacka vet jag rågbröd.

Som avslutning på en succévecka till solsemester besökte vi en av stadens takterrasser. Makalös utsikt med mangodrinkar.